Monday, October 18, 2010

Ummi S.A.B.A.H & Nabil Bergabungan

Alhamdulillah...Segala kesyukuran atas nikmat yang diberi pinjaman sementara...

Hari ini, 18hb October..Tercipta satu lagi peritiwa yang berjaya mencuit hati ana...

Kisahnya bermula bila:

Nur : Ummi, nur tinggal sorang ni kt umah sewa..Yang lain semua balik esok

Ummi : Yeke...take care..Jangan pandang belakang yer..Ade....

Nur : uwaaaaaaa...ummi...uhuk3

Ummi : Ade kucing lah..Ummi tak abis lg

Nur : ummiii....

~ DONE ~ 6.00 ptg

************************************************

Pukul 7 malam...Ana tetiba teringat ayat ummi...Takut tetiba menyelinap masuk..YaALLAH, sabar nur..mainan perasaan jer tu..Try untuk tenangkan perasaan..Buka buku dan buat note untuk final

Pukul 7.30 malam...Takut semakin menguasai diri..Bangun dari meja study..TERUS kemas barang dan bawa apa-apa yang patut...

Nur : K.zila, nak tak tido umah nur malam ni? Nur tinggal sorang

K.Zila : Nur datanglah umah akk..ada katil 1 kosong

Nur : ok

*******************************************

Ana mesej nabil

Nur : Nabil, nur tingal sorang ni..Kenapa taman bunga raya ni sunyi sangat?

Nabil: Paham, nur jangan pandang bawah katil k..

Nur : Nabil shengal...Jahat...

Nabil : lagi 1, kalau bilik air tetiba bising, nur diam jer tau

Nur : arggghhhh...(geram + nangis sambil call ummi)

****************************************************************

Moral of the story, ana memang seorang yang Penakut...Diakui itulah kelemahan Nurhaziemah Zahari...

Bila Ummi S.A.B.A.H dan Nabil S.E.G.A.M.A.T bergabung, inilah akibatnye..Ana melarikan diri dari Taman Bunga Raya ke Taman Mida'...

Bila terkenangkan balik peritiwa tu, memang kelakar..Tapi, seriously, ana sangat takut situasi sebegitu..Mungkin terkenangkan kenangan lalu..

But, i mizz n luv u Ummi...Nabil, thanz for da "HELP"..Thanz K.Zila sebab jaga nur malam nie

Fever nur dah ok...semuanya gara-gara takut tadi..Tapi, pening sebab terlampau ikutkan perasaan..

4 comments:

  1. ee da lari tmn mida xsinggah yerr

    ReplyDelete
  2. Hanin...
    haha..dh x teringat nk singgah-nenyinggah
    adoiii...memang kelakar...
    Akk menjerit sakan kt umah time kwn akk usik akk..
    haishhhh...
    ^_~!!

    ReplyDelete
  3. huhu ni la al kisahnya semalam ek
    umi ni pun bley tahan ek
    ekek

    ReplyDelete
  4. haha...

    dear dayah,

    Tulh kisahnyer..

    mmg x thn...

    ReplyDelete