Thursday, September 2, 2010

IFTAR Terakhir

Iftar terakhir sebelum meninggalkan segamat...YaALLAH, mula menerima kenyataan..Kenyataan ana akan meninggalkan bumi segamat ini...

Bumi yang ana mengenal keindahan ISLAM
Bumi yang mengajar ana erti perjuangan
Bumi yang menerima curahan air mata saban hari, saban waktu...
Bumi yang membina kubu kekuatan hati ana...
Bumi yang mengajar 1001 ragam manusia
Bumi yang membawa ana kepada hubungan yang dinamakan ukhuwah fillah itu
Bumi yang mendewasakan ana..
Bumi segala-galanya...

Malam ini, mungkin sedikit berbeza...Suasana bersama adik-adik hampir ke penghujungnya...Sebelum ana mula ke latihan industri semesta hadapan..

Seperkara yang ingin ana nyatakan di sini...

" Maafkan akk..mungkin ada yang menyedari akk mula menjauhkan diri dari melakukan pelbagai urusan IN-SOFT..Bukan sengaja akk lakukan itu semua tetapi akk ingin mengajar adik-adik semua tentang urusan dan gerak kerja IN-SOFT..dari HEA,HEP, Bendahari dan sebagainya..Supaya ianya sebati dalam diri adik-adik...Akk ingin dedahkan terus mengenai gerak kerja dakwah ini kerana inilah yang akk menerima dulu..Tetiba ditinggalkan dengan amanah walaupun serasa belum layak..Tetapi yakinlah, kita insan terpilih untuk amanah ini..."

Dengan setulus hati, berat untuk ana tinggalkan ini semua...Sebulan lebih lagi untuk ana menikmati ini semua...YaALLAH, dapatkah ana menjumpai ini semua di dunia luar sana? Bimbingi ana YaALLAH, jangan walau sesaat pun Engkau tinggalkan hambamu ini...No comments:

Post a Comment